Ida Anderberg


Ida Anderberg

Mitt namn är Ida Anderberg och jag är elitdressyrryttare född 2005. Jag bor med min mamma på vår hästgård i Hällingsjö som ligger strax utanför Göteborg. Jag började med att ta dressyrlektioner på min shetlandshingst Wippen redan som treåring två gånger i veckan för tränaren och dressyrdomaren Eva Axelsson. Målet som var satt för mig redan som treåring var att sitsen, balansen och hållningen alltid skulle vara prioriterad samt att kamratskapen och hänsynen till hästen aldrig skulle kompromissas. Min utbildning har alltid varit målet, inte prestationen.

Som 9 åring började jag att träna för Emma Jönsson i samband med att jag gick med i Särö RF. Jag har turen att ha så bra tränare. 

Jag har två ponnyer idag som jag tävlar på elit nivå. 

B- Ponny. Parcybedw The Distroyer som är en welsh cob från Wales. Honom har jag ridit till och utbildat själv. I somras kom vi trea på vår SM debut. 

D-Ponny. Hoppenhof’s James är en New Forest från Holland. Han vann holländska mästerskapen som 7 och 8 åring. Jag började tävla honom i slutet av april 2017 och har tagit mig till FEI där jag debuterade i augusti. 

Jag kom i augusti med i utvecklingsgruppen i svenska ponnylandslaget. 

Mina mål inom dressyren är att jag hela tiden strävar för att bli en bättre ryttare och vara ett med mina ponnyer. När det kommer till tävling så följer min utvecklingskurva som ryttare nivån på tävling. En dröm jag hoppas kunna uppnå är att få starta internationellt för Sverige 2018.

Ida Anderberg