KÖPVILLKOR

Priser

Samtliga priser visas inklusive moms. Ändras momsen förbehåller vi oss rätten att ändra våra priser till motsvarande momssats.

Ångerrätt

Som kund hos Dr. Schaette har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan. Ångerrätten gäller dock inte, då försegling/plombering brutits. Varan måste vara i obrukat/oförändrat skick, för att kunna returneras. Produkten måste returneras i produktens originalförpackning. Anmäl en retur genom att ringa kundtjänst – våra kontaktuppgifter ser du nedan. Kunden svarar för frakten vid ångerköp. OBS Returnera inte mot postförskott.
RETUREN SKICKAS TILL NEDANSTÅENDE ADRESS:
Dr. Schaette
c/o Hälsa & Helhet AB
Energigatan 9
434 37 Kungsbacka
Kundtjänst 0300-56 71 10

Reklamationer

Om paketet är skadat vid leverans ska du göra en reklamation direkt hos ditt utlämningsställe. För att vara på den säkra sidan bör du ha som vana att alltid se över emballaget när du hämtar ditt paket. Du har rätt att utan kostnad öppna paketet, för att kontrollera att varan fungerar.
Om något är felaktigt med din produkt, ber vi dig reklamera det hos oss så snart så möjligt, senast 14 dagar efter att varorna är mottagna. Du gör en reklamation genom att ringa vår kundtjänst – våra kontaktuppgifter ser du nedan. När vi mottagit och godkänt din reklamation, kommer vi att så snabbt som möjligt skicka den reklamerade varan till dig.
För att vi ska godkänna reklamationen:
Reklamation måste alltid göras, skicka inte bara tillbaka produkten.
Felplock; Om fel produkt har skickats från oss, skickar vi ut rätt produkt, den felaktiga produkten skall återsändas till oss.
Produkt saknas; Efter kontroll skickas den saknade varan ut till dig.
Trasig/defekt; Vi skickar ut en ny produkt. Hela produkten ska återsändas till oss.
Utgånget datum; Glöm inte ange när produkten har gått ut. Vi gör vår bedömning därefter.
Annan orsak; Om orsaken är en annan, måste det anges vad orsaken är.

Reklamationen ska göras senast två veckor efter paketet är uthämtat.
Vid eventuella tvister angående reklamationer följer vi Allmänna reklamationsnämndens, ARN:s, rekommendationer.
Har du frågor angående din reklamation är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.
Telefon: 0300-56 71 10 (helgfri måndag- torsdag, 8.30-16.00, fredag 08.30-12.00 )
Mejl: info@schaette.se
Dr. Schaette, Energigatan 9, 434 36 Kungsbacka

Leverans/Frakt

Normalt har du ditt paket inom 2-4 dagar. Vid större kampanjer och helgdagar kan det ta något längre tid. Mindre orders med restnoterad produkt skickas när alla varor finns i lager. Vi skickar varor med DHL service point /paket/pall. Ditt paket hämtas ut på ett av deras utlämnings ställen och informationen sms:as ut till dig.

Öppettider

Vår lagerbutik i Kungsbacka har öppet måndag-torsdag 08.30-16.00, fredag 08.30-12.00. Stängt för lunch 12.00-13.00. Webbshoppen har självklart öppet dygnet runt.

Outlösta paketet

Vi förbehåller oss rätten att debitera dig kostnaderna för returfrakt, expeditionskostnad etc. Du kommer att bli debiterad med minimiavgift 200:- vid outlösta paket. Försändelsen ligger på uthämtningsstället i 14 dagar innan den returneras till oss.

Fraktpriser

För beställningar upp till 25 kg = 80 kr, för beställningar mellan 25-75 kg = 150 kr. Beställningar över 100 kg = palleverans och pallpris enl. DHL prislista. Fraktpriser kan korrigeras då DHL justerar sina priser.

Minsta ordervärde

Vi tillämpar ej Minsta ordervärde.

Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse via e-post med information om din beställning.
Ta för vana att alltid kontrollera din orderbekräftelse så att allt ser OK ut, skulle det vara något du undrar över så kontakta vår kundtjänst omedelbart. Spara orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuella kontakter med kundtjänst, när du kontaktar oss är det bra om du har kundnr/ordernr antecknat. Kontrollera alltid paketets innehåll och se att det stämmer överens med orderbekräftelse.

Fel i publicering

Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, texter som tryckts/skrivits felaktigt på vår hemsida, i kataloger, på produkter eller i andra förekommande media. Vi reserverar oss även mot prisjusteringar (såsom förändrade priser från våra leverantörer, valutaförändringar), lagerförändringar och ev. tekniska fel i webbshoppen, browser eller server.

Åldersgräns

Åldersgränsen vid köp är 18 år. Är du under 18 år krävs målsmans underskrift. Vi har dock inget automatiskt system som gallrar bort köp som görs av minderåriga, men skulle problem uppstå med detta gäller ändå 14 dagars öppet köp. Kontakta oss så kan vi göra återköp på ordern samt spärra den minderåriges konto hos oss.

Personuppgifter

Företaget är personuppgiftsansvarig för behandling av de personuppgifter som Du som kund lämnar till oss. Dina personuppgifter kommer att behandlas i syfte att upprätthålla kundrelationen via kataloger e-mail.

Säkerhet och SSL

Vi använder oss av en säkerhetsstandard som kallas 3D-Secure. Det är en säkerhetsstandard som är framtagen av VISA och Mastercard för att säkerställa säkra betalningar över Internet. All information krypteras med 128-bitars SSL-kryptering vilket gör att ingen obehörig kan få ta del av dina kortuppgifter. Vi använder även SSL (Secure Socket Layer) som är ett protokoll för säker överföring av data via internet (eller andra nätverk). Företaget Netscape Communications har tagit fram och utvecklat SSL – protokollet som nu har blivit industristandard.

Ett protokoll är en uppsättning regler och procedurer om hur informationen (datan) ska behandlas. SSL-protokollet behandlar datan på flera olika sätt och ”kastar om” informationen. Detta görs för att datan inte ska vara läsbar under överföringen mellan de två datorerna, denna ”omkastning” kallas kryptering. När datan tas emot hos mottagaren ser SSL till att ”sätta tillbaka” datan i dess ursprungliga ordning, gör en kontroll på att avsändaren är korrekt (Server Authentication) och kontrollerar dessutom att datan inte har blivit förändrad under överföringen (Message Integrity). SSL använder digitala certifikat för att kontrollera sändare, mottagare eller både sändare och mottagare av dataöverföringen. Ett digitalt certifikat är det ”verktyg” som används för att koppla informationen om en individ eller organisation till en så kallad ”public key” (allmän nyckel) med två syften: Alla SSL-certifikat till internet handhas av företag som är certifierade certifikatskapare. Detta medför också att alla SSL-certifikat är unika och korrekt utfärdade. Alla som ansöker om SSL-certifikat måste styrka sin egen eller sin organisations identitet för att få köpa ett SSL-certifikat.

Endast kortbetalning

Hos oss handlar du enkelt, tryggt och säkert och du kan alltid nå oss på telefon om du behöver hjälp med din beställning. All betalning med kort behandlas av DIBS som är Skandinaviens största leverantör av kortinlösen. Detta borgar för att du alltid kan känna dig lugn och trygg när du handlar hos oss.