Sofia Lindh-Young


Sofia Lindh-Young

Hej, jag heter Sofia Lindh-Young och är 15 år. Jag har ridit hela mitt liv och tävlar i både hoppning, dressyr och fälttävlan på ponny och häst.

Jag har en C-ponny, Favorite boy som jag haft i snart 2 år. Med honom har jag ridit upp till MsvB hoppning och ska så småningom även börja rida MsvA. Favve är en väldigt fin fälttävlans ponny som jag har ridit upp till p90 med. Han har verkligen kapaciteten och viljan att gå de högsta klasserna

Jag har en D-ponny, Brad Pitt som jag har fått äran att låna. Brädan är en fantastisk fin häst som jag har haft i 1 år och vi har tillsammans ridit upp till Msvb.

Under 2017 satsade jag även på att rida Childrens i dressyr med min mammas storhäst, vilket gick väldigt bra. I år är jag junior och väljer att satsa på ponnysarna till den tiden som är kvar.

Det största målet för i år med båda hästarna är att rida SM i banhoppning och starta 1* på Favve i fälttävlan. Nästa år hoppas jag att Favve och jag kvalificerat oss till fälttävlans NM och med Brädan vill jag satsa mer internationellt.

Jag är väldigt tacksam för att Dr Schaette vill vara med och stötta mig i min satsning, det ska bli väldigt roligt!

Sofia Lindh-Young